1. rujna 2017.

Sredstva za čišćenje i odmašćivanje


Odmašćivači su srce svakoga dobrog održavanja, sprječavaju kvarove uzrokovane onečišćenjem i skrivenim nedostacima te minimiziraju zamjenu imovine. Što je bolji odmašćivač, to je potrebno manje radnih sati i energije. Zašto klijenti trebaju kvalitetne odmašćivače? Kontrolom opreme mogu se uočiti abnormalnosti koje je potrebno otkloniti prije nastupanja kvara (i gubitaka). Uporabom odmašćivača kao dijela inspekcijskog programa značajno se mogu smanjiti troškovi održavanja. Naš asortiman industrijskih odmašćivača pokriva širok spektar aplikacija. Za više detalja molimo pogledajte našu ponudu odmašćivača na bazi vode ili otapala, ili kontaktirajte jednog od naših visokokvalificiranih tehničkih savjetnika kako biste pronašli odgovarajuće rješenje po svojoj mjeri.

NA VODENOJ OSNOVI

Prodrite i podignite naslage masti i prljavštine uz minimalan trud zahvaljujući našem asortimanu odmašćivača na vodenoj osnovi. Obično nezapaljivi, odmašćivači na vodenoj osnovi u potpunosti su mješavine deterdženata i inhibitora. Deterdženti razbijaju površinske veze masti i ulja, koji se emulgiraju za lakše ispiranje. Ulja i masti ostaju u suspenziji u otpadnim vodama i nakon nekog vremena moguće ih je fizički odstraniti obiranjem ili drugim prikladnim načinom razdvajanja. Odmašćivači na vodenoj osnovi:

  • Uklanjanju naslage i prljavštinu s većine površina
  • Kombiniraju veliku sposobnost odstranjivanja masnoća i zaštitu okoliša
  • Razrjeđuju se vodom za ekonomično čišćenje i koriste se na raznim površinama uključujući metale, vinil, plastiku, gumu, beton i kamen a da ne uzrokuju štetu.

Naš asortiman odmašćivača na vodenoj osnovi sigurno i učinkovito vodi računa o Vašim potrebama za odmašćivanjem. U ponudi imamo odmašćivače sa svojstvom odvajanja ulja, niskopjeneće odmašćivače, vodotopiva industrijska otapala i odmašćivače sigurne za uporabu na staklenim i okolnim površinama.  

NA BAZI OTAPALA

Otopite čak i najtvrdokornije masnoće i prljavštinu s dijelova i opreme rješenjima iz platforme NCH Maintenance. Odmašćivači na bazi otapala, dobiveni preradom nafte ili prirodnih ulja kao što je kora naranče (na bazi terpena) ili ekstrakata iglica bora, imaju afinitet prema masnoćama i mastima te ih otapaju da bi formirali neodvojive kemijske otopine. Odmašćivači na bazi otapala često su sastavljeni od kloriranih ili flouriranih otapala (CFC), kerozina, benzina, terpenskih alkohola, acetona i estera. Odmašćivači na bazi otapala mogu biti zapaljivi ili nezapaljivi, a neki od njih imaju točku plamišta. Nudimo rješenja visoke dielektrične čvrstoće od preko 25 kV. Naša otapala imaju svojstva kontroliranog isparavanja za učinkovito snažnije i duže čišćenje. Također imamo rješenja bez kloriranih ili aromatskih otapala za uporabu na opremi i uređajima u prehrambenoj industriji. Trebate li industrijsko otapalo za uporabu u kadama za odmašćivanje ili raspršivačima? Ili možda otapalo koje nije korozivno za metale ni štetno za većinu vrsta boja, izolacije, tvrde plastike i gume? Naš širok asortiman rješenja u kombinaciji s našom tehničkom ekspertizom omogućuje nam da Vam pružimo rješenje skrojeno po Vašoj mjeri.