1. rujna 2017.

Ljepila i brtvila


NCH Partsmaster nudi asortiman raznih ljepila, brtvila i punila, uključujući trenutna ljepila, akrilate visoke čvrstoće i specijalne proizvode koji se rijetko mogu pronaći kod drugih dobavljača.

Da bi ljepilo dobro spojilo površine, treba prodrijeti u površine koje lijepi (ponekad se koristi izraz vlaženje) te iz tekućeg stanja prijeći u kruto. Ta se kemijska reakcija naziva polimerizacija.

Da bi se postigao odgovarajući spoj, u procesu spajanja vrlo je važna faza prodiranja/vlaženja. Ako ljepilo nije u dovoljnoj mjeri prodrlo u površinu, spoj neće držati.

Pravilna priprema površine igra važnu ulogu u ovoj fazi procesa lijepljenja. Kada ljepilo prodre u površinu, dolazi do njegove transformacije u male čvrste blokove, koji se „zaključavaju“ u površinu i ostvaruju vezu. Na neki način ovaj proces sličan je principu koji se koristi kod čičak trake.

Osim opskrbe paletom kvalitetnih ljepila i brtvila NCH Partsmaster, pružamo tehničko znanje i pomoć pri odabiru najboljeg rješenja za konkretan zadatak ili projekt.