17. svibnja 2021.

LUBRIPLATE

Osnovana 1870. godine i od tada kontinuirano posluje, tvrtka Fiske Brothers Refining Company, poznata kao LUBRIPLATE Lubricants Company, proizvođač je svjetski poznate marke LUBRIPLATE maziva za industriju, automobile, pomorstvo i široku uporabu. LUBRIPLATE maziva se proizvode i pakiraju u pogonu u stopostotnom vlasništvu tvrtke u Toledo, OH. Tvrtka ima sjedište u Newarku, NJ, a maziva se isporučuju iz distribucijskih centara u Toledu, OH i Newarku, NJ. Tvrtka LUBRIPLATE Lubricants je registrirana po ISO-9001, a NSF H1 registrirana maziva za hranu imaju ISO-21469 certifikat.

Godine 1937. tvrtka Fiske Brothers Refining Company je od Roberta L. Wattsa, izumitelja LUBRIPLATE Lubricants, kupila korporaciju LUBRIPLATE. Gospodin Watts kombinirao je zgušnjivač na bazi kalcija s mineralnim uljem, cinkovim oksidom i drugim spojevima kako bi stvorio mast koja je sprječavala trošenje i koroziju kao nijedna druga na tržištu u to vrijeme. Prije akvizicije, g. Watts je 1933. godine patentirao svoja tri originalna proizvoda “LUBRIPLATE Light”, “LUBRIPLATE Medium” i “LUBRIPLATE Heavy” temeljen na upotrebi cink oksida kao aditiva protiv trošenja, a koji je davao tim mastima njihovu prepoznatljivu bijelu boju. Te su tri masti i dalje dio asortimana proizvoda LUBRIPLATE u 2019.

U 21. stoljeću tvrtka LUBRIPLATE Lubricants proizvodi cijelu paletu sintetičkih dugotrajnih maziva, maziva na bazi nafte i ekoploških maziva. LUBRIPLATE NSF H-1 maziva registrirana za prehrambenu industriju, svjetski su poznata po kvaliteti, trajnosti, raznovrsnoj ambalaži i dostupnosti putem široke svjetske distribucijske mreže LUBRIPLATE.